Palmy i stoły owocowe

4-16-04

Ślubny Kulinaria

Ewelina Laszowska

Często na weselach owoce nie cieszą się popularnością. Ustawione na specjalnych paterach wraz ze smakowitymi deserami, przypadkowo dobrane i niewygodne w jedzeniu, nie znajdują się w centrum zainteresowania gości. Ale jest kilka patentów, które pozwolą to zmienić i uczynić z owoców niezapomniane danie.

Proponujemy przygotowanie specjalnych stołów, na których ułożone są owoce w sposób dekoracyjny i przyciągający wzrok. Takie mieniące się kolorami i smakami miejsce samo w sobie wygląda przepysznie. Na stołach owocowych układamy: ananasy, brzoskwinie, kiwi, truskawki, melony, pomarańcze, mandarynki, limonki, awokado, kokosy, grejpfruty oraz wiele innych darów natury. Można skomponować napisy, serca czy obrazki, wg ustaleń pomiędzy Wami a wykonawcą. Wszystko na wspaniałych paterach, koszach lub specjalnych podstawkach.
Owoce można podać w sposób niezwykle efektowny, np. jako wieżę owocową. Jest to piękna, niezwykle apetyczna i wyjątkowo oryginalna kompozycja z koreczków owocowych wbitych w specjalnie przygotowaną i stabilną konstrukcję. Cena zależy od wysokości wieży, np. 80 cm kosztuje ok. 400 zł. Jednak ostateczna cena ustalana jest w oparciu o takie czynniki, jak pora roku, waga owoców, wielkość kompozycji oraz jej skomplikowanie…

…ciąg dalszy w najnowszym wydaniu Magazynu Ślubnego nr 4/2016 lipiec/sierpień lub na stronach Magazynu Ślubnego ON-LINE – www.magazynslubny.pl/on-line. Polecamy!