Różnorodne weselne menu cz. 2

16-6-02

Ślubne Kulinaria

Karolina Lewandowska

Na standardowym weselu podaje się zazwyczaj od 4 do 5 dań ciepłych, do tego przystawki, zakąski, ciasta i owoce. Istotną rolę odgrywa różnorodność menu – aby jedzenie nie było monotonne, możecie zaproponować gościom kilka rodzajów zup, mięs, wędlin, ryb, pieczywa itp. Przedstawiam Wam teraz kolejną propozycję weselnego menu będącą alternatywą dla wersji przedstawionej w poprzednim wydaniu „Magazynu Ślubnego”…

Propozycje menu II – 170 zł od osoby
Powitanie
Chlebem i solą

Danie ciepłe I
1 do wyboru: rosół tradycyjny makaronem, rosół z kołdunami, rosół barani z kaszą, polewka z kaczki z zacierką, krem z pomidorów

Danie ciepłe II
Mięsa – 2 do wyboru: kotlet szwajcarski z serem i szynką, saszetki drobiowe z serem pod sosem beszamelowym, kotlet de volaille, talarki wieprzowe duszone w białym winie, kotlet schabowy z niespodzianką (ser i pieczarki/ananas i żurawina), medaliony drobiowe pod sosem winogronowym, schab pieczony z warzywami, filet drobiowy duszony w grzybach, schab w koszulce pod śliwkami, polędwiczki wieprzowe z kurkami w śmietanie + ziemniaki puree, ziemniaki pieczone, ziemniaki gotowane całe, frytki
Warzywa: trzy rodzaje surówek (z białej kapusty, z marchewki, z kapusty pekińskiej) lub dwa rodzaje surówek i kapusta zasmażana, buraczki na ciepło, buraczki na zimno, warzywa blanszowane (1 do wyboru)

…ciąg dalszy w najnowszym wydaniu Magazynu Ślubnego nr 6/2016 listopad/grudzień lub na stronach Magazynu Ślubnego ON-LINE – www.magazynslubny.pl/on-line. Polecamy!